Skolprojetet Mukarangye

IMG_20160620_122600Skolan ”Mukarangye” som ligger i Kabale town, sydvästra Uganda, startades 2010 av Wycliff och hans fru Gilian. De kommer ursprungligen från Uganda, men bor nu sen några år tillbaka i Sverige. Wycliff, som i botten är lärare, ville fortsätta att göra något för de fattiga barnen i hemlandet även sen han flyttat därifrån. Han startade då en förskola i sin gamla hemstad.

När tre år hade gått så utökades förskolan med vanliga skolklasser, med tillstånd från myndigheterna i Uganda. Målsättningen med skolan är att ge stöd och utbildning till fattiga barn för att försöka förändra deras tillvaro och ge dem bättre förutsättningar i livet. Då skolan startades för sex år sen hade de  tjugofem elever och två lärare. Under åren som gått har skolan vuxit och har nu 86 elever och fem lärare, plus ytterligare två hjälplärare.

Lärarna är kvalificerade och de är duktiga på att undervisa barnen. De har nu tillstånd att driva skolan upp till sjunde klass, men Wycliff och Gilians önskan är att kunna utöka skolan ytterligare och ge undervisning upp till tolfte klass. Utöver undervisningen så ger de också barnen en enkel lunch varje dag.

För att kunna driva skolan ekonomiskt får de stöd och hjälp av föräldrar och grannar, men det räcker inte riktigt till. Majoriteten av barnen kommer från mycket fattiga familjer som inte har möjlighet att betala skolavgifterna.

13413873_10154221144997973_666438869_n

Fler Projekt

Ray of Hope

Glória Santos Reynolds är uppvuxen och bosatt i Manaus som

BaanChivitMai

Verksamheten startades år 1989 i huvudstaden Bangkok och fyra år

Hannacentret

I Proyecto Cuatro, några kilometer utanför Azua finns det många