Fadderbarn

Som fadder är Du med och bygger framtiden…

Kollektivt fadderskap
Att bli fadder innebär att du med en regelbunden gåva hjälper ett litet barn. Gåvan skickas direkt till det hem eller den grupp där barnet finns och kommer alla till del – ett så kallat kollektivt fadderskap. Detta gör att alla barnen får ett lika stort stöd. Det gör också att vi kan hjälpa fler.

Du får som fadder ett certifikat med foto på och information om ett speciellt barn. Som kollektiv fadder bestämmer du själv hur mycket du vill stödja ditt fadderbarn med per månad.

Vill man ha uppföljande bilder och info om sitt fadderbarn ska man välja Privat fadderskap. I det Kollektiva fadderskapet får man följa utveckling på respektive hem i tidning och almanacka. I det Kollektiva fadderskapet blir barnet du får bild och info om mer en symbol för ett av barnen på centret.

Privat fadderskap
Du kan också stödja och följa ett barn lite närmare i ett så kallat privat fadderskap. Till detta finns det möjlighet på Rangala Baby Home i Kenya och på Emanuel Ebenezer Home i Indien.

DSC_0458Rangala Baby Home (läs mer om barnhemmet här)
Mammorna till de flesta barnen på hemmet dog under förlossningen eller strax efter. Familjerna kommer då till barnhemmet och ber dem ta hand om barnet då de saknar möjlighet till det då mamman inte finns där. I området råder stor fattigdom och många saknar mat att regelbundet sätta på bordet till sina barn. Barnen får bo på Rangala Baby Home tills de är 4-5 år gamla, då de slussas ut till sina familjer eller släktingar. Så länge barnet bor på Rangala Baby Home så blir det ingen skillnad för honom/henne gentemot de andra barnen, men när barnet sen flyttar ut till sin familj så kommer hjälpen att följa med.

DSC_0070Emanuel Ebenezer Home (läs mer om hemmet här)
Av de runt 50 barn som bor på skolhemmet har vi ansvar för 11 av dem på ett speciellt sätt. De övriga bor här under skolterminerna och åker sen hem till sina familjer på loven.
De 11 som permanent bor på skolhemmet har ingen egen familj och någon annanstans att ta vägen. Barnen är som en stor syskonskara där de äldre hjälper till att ta hand om de yngre. Barnen blir väl omhändertagna på hemmet och går i skolan som finns på området. Barnen blir kvar på hemmet tills de är vuxna och antingen studerar, gifter sig eller kan gå ut i arbetslivet och klara sig själva.

Som Privat Fadder kommer du en eller två gånger per år en liten uppdatering om ”ditt” barn med en ny bild och info så att ni kan följa honom/henne. Riktmärke för privat fadderskap är från 200 kronor månad.

Har du frågor om fadderskap? Ring oss gärna på tel 031-704 65 60 eller kontakta oss direkt.

Vill du bli fadder? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med mer information!

Stöd oss – Bli fadder!

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande