Historia

Barn i Nöd startades 1971 av pastorn och författaren Wiktor Norin. Hans varma medmänsklighet och känsla för dem som har det svårt ledde till en kallelse att hjälpa. Det var en resa till Indien med dess myllrande människohav, all denna fattigdom och nöd särskilt bland barnen som gjorde ett starkt intryck på honom. Han kände att han måste göra något. All nöd gjorde honom nästan sjuk.

Han mötte så många barn på gatorna som såg vädjande på honom. De pekade på munnen med ena handen och samtidigt sträcktes andra handen ut i förhoppning att få en slant till mat. Tidningen Barn i Nöd startades och insamlingar kom igång. Sakta men säkert byggdes hjälpprojekt upp runt om i världen bl a i Indien, Kenya och Brasilien.

 

Drömmen om ett barnhem i Indien fanns kvar…

 

Genom några indiska vänner kom sen en möjlighet att få köpa mark i Sydindien. Här byggdes då det första barnhemmet 1979 i Cochin, Kerala. Agape Child Centre invigdes i november 1980 och vid invigningen bodde de första sju barnen på hemmet.

Visionen att kunna hjälpa barn till ett bättre liv blev verklighet och idag finns Barn i Nöd representerat på sammanlagt 11 platser i 6 länder.

På dessa foton: Wiktor och Ingegerd Norin