Lyckliga Barn i Autazes, Brasilien

Personalen gör ett fantastiskt arbete med barnen på centret Lyckliga Barn och de älskar verkligen sitt jobb. De försöker hela tiden utveckla och göra det bättre och bättre. Centret ligger i ett område där kriminalitet och droganvändning är stor. Många av barnen hör och ser mycket som de borde vara helt ovetandes om. Många av barnen kommer också från missbrukarhem och som genom att komma till centret fått ett bättre liv. En plats där de får uppleva att någon ser dem, känna kärlek och omsorg.

Det har varit ett stort engagemang från personalens sida då man gjort sitt bästa för att tillgodose barnens olika behov. En sak som verkligen prioriteras är att servera barnen mat. Det är vanligtvis lunch på förmiddagen och fika på eftermiddagen. Men ganska så ofta blir det också en improviserad måltid på eftermiddagen då barnen inte fått lunch hemma. Att det inte finns någon mat hemma är tyvärr inget ovanligt hos dessa familjer.

Ett nytt samarbete startades under förra året med organisationen Life Impact. Life Impact arbetar med att jobba förebyggande för att öka medvetenheten om övergrepp på barn. Bland annat ordnades en festivalhelg på Lyckliga Barn då de hade en fest för barnen och deras föräldrar. De satte upp en teaterföreställning, sportade och hade samtal med föräldrarna.

Från och med juni månad har de haft program varannan lördag. Det har varit fotbollsträning med tränaren Erison på sportplanen och samtidigt inne i centret var det undervisning med olika kreativa inslag. Dagen startas med att alla samlas tillsammans för en samling med andakt innan de flesta av killarna startar sin uppvärmning, träning och fotbollsmatch. Det är mest tjejer som vill vara med i klassen inomhus där de också har speciella föredrag om självkänsla och psykisk hälsa. Sen avslutas dagen med en fika för alla barnen.

Life Impact anordnade också en heldag tillsammans med Lyckliga Barn och Ray of Hope då det kom runt 300 personer som bor i området runt centret. Även vid jul anordnades en julfest då man sjöng och åt tillsammans och alla barnen fick en julklapp. I samband med denna fest delades det också ut matkassar till familjerna.