Agape Child Centre

Agape Child Centre är det första barnhemmet som Barn i Nöd var med och startade 1979 och det ligger i Perumbavoor, Kerala i södra Indien. På hemmet bor idag runt 40 flickor och pojkar. På Agape får barnen ett gott hem och alla får skolutbildning. Flera av barnen har efter sin tid på hemmet fått bra arbete och möjlighet till ett bättre liv. Sen starten har drygt 1500 barn fått växa upp på Agape Child Centre.

Sen 2018 har Agape inte längre beteckningen Barnhem utan är numera ett Skolhem. Men det har ju aldrig egentligen varit ett barnhem, då de allra flesta barnen har familjer som de bor hemma hos under skollov och ledighet. Alla barnen har en familjetillhörighet och bor på Agape på grund av fattigdom eller andra omständigheter som gjort att barnen behöver hjälp för att kunna gå i skolan och få det de behöver för en bra uppväxt.

Samarbetet med skolan där barnen går fungerar mycket bra och skolledningen har varit mycket hjälpsamma. Det är på grund av detta samarbete som Agape nu har kunnat bli registrerade som Skolhem och fått tillstånd så de kan fortsätta hjälpa barn som behöver det. Men skolan som Agape är kopplad till är mellan årskurs 5–12, så nu kan det bara finnas barn från 10 år och uppåt som bor på hemmet. Så de barn som var yngre och som ännu inte börjat femman var tvungna att söka sig till nya skolor, då inte hade rätt att bo kvar på Agape.

 

 

Barnen fostras också i att få hjälpa till med arbetet som behövs göras på hemmet. De får tvätta sina kläder och hålla det fint på området. Agape har en stor fruktträdgård med många olika sorters frukter som både kommer barnen till del och som kan säljas på marknaden. Det finns också djur som ska tas omhand. Det finns kor som ger tillräckligt med mjölk så det täcker behovet som finns. De har också getter, kaniner, höns och en hund. Allt för att skapa en hemtrevlig atmosfär för barn och personal som bor på Agape.

Barn i Nöd har sedan starten 1979 varit den enda stödjande organisationen.

Följ med oss in på Agape Child Centre, klicka här

Agape

Agape

Agape FB_2

 

Fler Projekt

Hannacentret

I Proyecto Cuatro, några kilometer utanför Azua finns det många

Ray of Hope

Glória Santos Reynolds är uppvuxen och bosatt i Manaus som

BaanChivitMai

Verksamheten startades år 1989 i huvudstaden Bangkok och fyra år