Lyckliga Barn

Nilda är föreståndare på centret Lyckliga Barn som ligger i djungelstaden Autazes, några timmar söder om Manaus. Under åren som centret funnits har ett fint program för barnen arbetats fram. Drygt 100 barn är registrerade och kommer regelbundet och deltar i de olika klasserna. De får extraundervisning både på för- och eftermiddagarna för att barnen bättre ska klara skolan.

Barnen får också mat och det betyder mycket då de allra flesta kommer från mycket fattiga familjer. Det DSC_0860finns också barn som kommer från en närliggande indianby med Moura-indianer. Nilda är mycket glad över att hövdingen där gett sitt tillstånd så barnen får vara med på centret.

Efter att centret nu varit igång några år så har det kommit fina rapporter från staden att man märker en stor skillnad i området där centret är beläget. Kriminaliteten har gått ner drastiskt och det har blivit mycket lugnare och säkrare att bo i området. De kan också visa oss på barn som kommer från missbrukarhem och som genom att komma till centret fått ett bättre liv.

De har under året fortsatt att arbeta för att göra lokalerna bättre och säkrare. Vi har också byggt en inhägnad sportplan i anslutning till centret där barnen kan sporta och leka. Personalen gör ett fantastiskt arbete med barnen och de stortrivs. De försöker hela tiden utveckla och göra programmet för barnen bättre och bättre.

Autazes

Autazes

Autazes

Fler Projekt

Hannacentret

I Proyecto Cuatro, några kilometer utanför Azua finns det många

Ray of Hope

Glória Santos Reynolds är uppvuxen och bosatt i Manaus som