Ebenezer School

Emanuel Ebenezer Home i Shahpur, söder om Bhopal i Madhya Pradesh,  startades av Esther Premswarup på 1930-talet. 1982 började Barn i Nöd stödja hemmet för att sedan 1992 ta hela det ekonomiska ansvaret för Ebenezer School och Ebenezer Home.

Sedan Barn i Nöd tog över, har nytt barnhem och ny skolbyggnad uppförts. I 40 år har arbetet i Shahpur fortsatt och det är många barn har fått hjälp både på barnhemmet och i skolan.

Men de senaste åren har mycket förändrats i Indien och Ebenezer Home gick från att ha varit ett barnhem till att bli ett skolhem. Dels för de barn som inget annat hem hade, men också för fattiga barn från byarna som behövde lite extra hjälp. Under pandemin fick skolhemmet stänga och barnen från byarna flyttade hem och för de föräldralösa barnen ordnades så att de fick flytta till Padharhemmet, ca 15 km från Shahpur. Dessa barn bor nu kvar permanent i Padhar och du kan klicka för att läsa mer om det här och genom det finns inte Ebenezer Home kvar längre på samma sätt som tidigare. Ebenezer-barnen bor nu på Padharhemmet.

Emanuel Ebenezer School

I skolan går cirka 300 barn som bor i byarna runtomkring Shahpur. Skolan omfattar förskola och årskurserna 1-10. Skolan är indelad i två delar. Ena delen får all undervisning på sitt modersmål hindi och den andra får all undervisning på engelska. Skolan har ett mycket gott anseende i området.

I juli 2021 kunde eleverna i klass nio och tio återvända till Ebenezer Hindi Medium School efter nio långa månader av pandemi, restriktioner och online-undervisning. När det fungerade bra för klass 9 och 10 tilläts sen klasserna 6–8 komma tillbaka. Det var i september 2021 och då hade dessa elever fått vara utan skola i nästan 14 månader.

Nu är saker och ting annorlunda för både elever och lärare. Tidigare brukade vi alla starta skoldagen med en samling ute på skolgården för att sen gå var och en till sina klassrum för lektionerna. Nu har vi inte längre någon morgonsamling utan alla elever scannas av för att se så de inte har feber innan de får gå in i klassrummen. De får också antibakteriell spray på sina händer. För allas säkerhet följs restriktionerna och munskydd är obligatoriskt.

2020 var ett annorlunda år då Ebenezer School fick ge mycket online-undervisning och lärarna gjorde sitt allra bästa för att hjälpa och undervisa barnen i sina klasser. Men många av barnen hade ingen möjlighet att delta i online-undervisningen då de inte hade tillgång till den elektronik med telefon eller dator, för att kunna koppla upp sig och vara med. Personalen hittade då sätt där de kunde besöka barnen i hemmen för att ge dem böcker, skolmaterial och vägleda dem.

 

Ebenezer Home_School

 

 

Fler Projekt

Hannacentret

I Proyecto Cuatro, några kilometer utanför Azua finns det många

Ray of Hope

Glória Santos Reynolds är uppvuxen och bosatt i Manaus som

BaanChivitMai

Verksamheten startades år 1989 i huvudstaden Bangkok och fyra år

Kärlekens Hem

Staden Manacapuru ligger utmed Solimões, den flod som dagligdags kallas