Good Hope Blind Mission

Daniel är en man från Kottayam i Kerala. Han är gift och har två barn. Han har arbetat bland blinda människor i mer än trettio år och har han bra erfarenhet av deras behov. År 2004 vände han sig till Barn i Nöd och bad om hjälp, då han inte hade något ekonomiskt stöd för arbetet.

Daniel och hans två medhjälpare arbetar bland de blinda för att uppmuntra dem på olika sätt. Under dessa år har de kunnat hjälpa dessa människor med olika saker som till exempel böcker med blindskrift, hörapparater, käppar, bandspelare och kassetter med mera. De flesta av dessa människor har väldigt dålig hälsa och de behöver varje dag medicin för att överleva.

Några av dessa blinda har nu små kiosker hemma där de säljer godis, dricka, kakor med mera. Flera av familjerna har också fått getter för att på så sätt få mjölk och också en liten inkomst till familjen.

Närmare 65 familjer får hjälp genom Blindmission, detta inkluderar också runt 20 synskadade barn som går i blindskola.

Poor Boy´s Home

Blindmissionen arbetar vanligtvis bland de blinda men det finns ytterligare en arm i deras arbete. I Kottayam finns ett pojkhem för fattiga och föräldralösa pojkar som heter Poor Boys Home. Vid ett besök i mars 2015 såg vi hur dålig standard det var på hemmet och vilka dåliga förutsättningar de hade att kunna hjälpa dessa pojkar. Ekonomin var mycket dålig och det syntes också på maten som pojkarna fick. Föreståndaren kämpade för att få tillvaron att gå ihop. Vi beslöt då att börja hjälpa dem så att pojkarna i alla fall skulle få mat så de klarade sig.  På pojkhemmet bor drygt 30 pojkar och de är mellan 6-22 år gamla.

Blindmission

Rajesh 
Jag heter Rajesh och jag är 40 år gammal och helt blind. Jag var okej tills jag fyllde 22 år. Då fick jag en dag väldigt högt blodtryck och mina båda ögon skadades på grund av trycket. Vi har försökt med alla typer av behandling men inget har hjälp för att ge tillbaka min syn. Jag har en kandidatexamen i samhällsvetenskap men min familj är inte rik. Vi har stora ekonomiska problem. Vi får ingen hjälp från någon annan förutom från Blindmissionen.

Men Gud har visat sin barmhärtighet mot mig. En dag träffade jag en kvinna som ville gifta sig med mig. Med samtycke från våra släktingar så är vi nu gifta och hon tycker om att hjälpa mig. Nu har vi en dotter som är nio år. Den ekonomiska hjälpen vi får från Blindmissionen är till stor hjälp så vi kan köpa medicinen jag behöver. Jag är så oändligt tacksam för denna hjälp! Gud välsigne er alla.
Hälsningar Rajesh

Shiny
Jag heter Shiny och jag är 34 år gammal och fullkomligt blind. Jag hade en hjärntumör och opererades för 17 år sen. Jag bor med min mamma, min pappa dog för ungefär12 år sen. Vänliga och goda människor omkring hjälper oss att överleva i denna värld. Det stöd vi får genom Blindmissionen är underbart. Det belopp som vi får går till medicin. Vi är så tacksamma för de människor som hjälper oss. Gud välsigne er alla! Hälsningar Shiny

IMG_0423

P.J.Peter
Jag heter P.J Peter och jag är 39 år gammal och blind. Min fru och vår son, som är fyra år, bor i ett litet hus som är vår eget. Min fru arbetar som hushållerska i olika hus. Vårt liv är ganska bra men på samma gång gör alla dessa finansiella svårigheter oss så ledsna.

Människor som ser hur vi lider hjälper oss när de kan, men inget betyder så mycket för oss som hjälpen vi får ifrån Blindmissionen. Kontakten med dem och hjälpen de ger lyfter många bördor från mina axlar. Stort tack för allt ni gör för oss här i Indien! Hälsningar P.J Peter

Fler Projekt

Hannacentret

I Proyecto Cuatro, några kilometer utanför Azua finns det många

Ray of Hope

Glória Santos Reynolds är uppvuxen och bosatt i Manaus som

BaanChivitMai

Verksamheten startades år 1989 i huvudstaden Bangkok och fyra år

Kärlekens Hem

Staden Manacapuru ligger utmed Solimões, den flod som dagligdags kallas